Monday, February 18, 2008

Butox

Detox'u son zamanlarda sıkca duymuşsunuzdur. Vücudu zehirlerden arındırmak diyebiliriz. Bir süre sadece meyve ve sebze yemek, sebze suyu içmek vs. İşte bu bizim eve Butox olarak girmiş durumda. Eşimin yeni diyeti. :) Şöyle ki: Hani sürekli evdeyiz demiştim ya. Haliyle alışverişe de gidemedik. Evde kalan malzemelerle yemek yapmam gerekti tabi. Önce akşamdan ıslattığım barbunyamı sabah pişirdim. Yanına en güzel beyaz pilav olurdu tabi fakat yakın bir zamanda yediğimiz için yapmadım. Ne yapsam ne etsem derken en sevdiğim bulgur pilavını yapıverdim. Hem de kocaman soganlısından. :) Ne zamandır da yapmamıştım zaten. Ben mutfaktayken eşim içeriden ''mercimekli köfte yesek bugün, yapar mısın?'' deyince eyvah, şimdi bir tencere bulgur pilavı n'olcek dedim içimden. Ee canı istedi artık. Eşimin canı ister de ben yapmam mı hiç? :)) Ama bazı malzemeler de yoktu. Mesela taze soğan. En has malzeme. Öyle böyle malzemesiz bir şekilde yaptım. Bir kaç saat sonra açıktık ben sofrayı hazırladım. Aynen menüsünü anlatıyorum eşimin: 1tabak bulgur pilavı, yanında malzemesinden çalınmış adını tam koyamadığım fakat aynı pilav renginde mercimekli köfteler, biraz barbunya ama hala sıcak, zeytinyağlı soğuk güzelim halinden eser yok. Öylece bakakaldı tabağına. '' Bu-tox mu yapıyoruz biz?''dedi. Öylece biraz ondan biraz bundan yedi. Önce sesini çıkarmadı ama sonra güle güle kenara bıraktı tabağını ve bana döndü ''sonra yicem'' dedi. :) ki yemedi tabi. Biraz vakit geçince açıktı tabi. Gözü de kesmedi bulgurları yemeyi. En sonunda dışarıdan pide istedi de karnını doyurdu. Ben ona sabahtan söylemiştim bugün dışarı çıkıp makarna yiyelim diye ama illede evde oturcam diye nazlandı. :) Çıkarmazsan böyle olur işte. :)))))))))))))))))) Az önce de aradı ne yemek yapıyorsun diye. ''Dünden barbunya var ama şanslısın bulguru ben yedim bitti'' deyince sevindi tabi. Ne kadar nazlı ya. Sabah kereviz yapıcam çok seviyorum diyorum. Ben sevmiyorum yemem diyor. Ah benim tontiş eşim, seni pamuklara sarmalar sararım. :))

İncecikten bir kar yağar, tozar Elif Elif diye...

Tüm karlar benim için yağsınnnn :) Heryer bembeyaz oldu çok güsel ya. Sabah camın önünde çay içerken çok mutlu hissettim kendimi. Soğuk ve sıcak bir arada çok egzotik oluyor. Bir elim camda üşürken diğer elimi çay bardağında ısıttım. Tarifsiz bir duygu. Şimdi okuyanlar ''ne diyor bu yahu, abartmış'' da diyebilirler. (ama demeyin :)) Ben hisli, duygulu bir kişiliğim. Herşeyden mutlu olabilirim. Bak birden yine mutlu oldum. :) Ya bu arada günlerdir evdeyim. Haftasonu da eşimle evdeydik. Okul da tatil. Ben iyiden iyiye ev kuşu oldum. Biri beni kurtarsınn. Kendimi dışarılara atmak gezmek, denizi görmek, balık ekmek yemek istiyorum. Gerçi evde de sürekli birşeyler yiyorum. Yapacak birşey olmadığından ye, iç otur. Evde ne kadar, ne yapılabilirki? Her faliyetin içinde yemek var evde olunca. Ben de o durumdayım yani. Gün geçtikçe büyüyorum. Hatta kendime bebe bisküvisi bile aldım. Sütle muhteşem oluyor. :) hehehe Hayat ne kadar güsel değil mi? Bu arada aldığımız 9 kat adlı muzlu bisküvinin içinden böcek çıktı. :( Ama ilk paketini yedikten sonra 2.den çıktı. İlkinde var mıydı acaba? Sinir oldum uff. Bir keresinde de Amerika'da evde cips yiyordum bir baktım elimde karınca var ama minicikti. Yerde oturduğum için yerden üstüme çıktığını düşünmüştüm. Sonra gördüm ki cipsin içi karınca doluuuuuuuuu. Aman Allah'ımm. Bu ne kabus. Acaba onları da mı yedim ben? Ne olacak benim bu halim.

Wednesday, February 6, 2008

...çocuk mu? hayır hayır....

Minik deve kardeşim tatil için bizde. Herşeyi o kadar çok soruyor ki hayatımın 10 yılı bitti 3 günde :) Çocuk milletii değil miiii. 3 gündür geziyoruz fakat eve gelince hiç gezmemiş gibi sıkıldım ben diyo. İnanamıyorum ya. Bu ne manyak yaşam, bu ne bohem ya. :))))))))))))) (Kübra'ya göderme) Şimdi içerde yemeğimin pişmesini bekliyor ki dışarı çıkalım. İki dk yerime oturamıyorum. Eridim 3 günde. Enerjisi de hiç bitmiyor. İlginç bu çocuk milleti yahu.